Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vystřídal jsem 10 zaměstnání a 4 podnikání a podnikání je rozhodně lepší. I když člověk vydělá stejně jako za pokladnou (kde jsem strávil rok života), tak má svobodu ráno vstát o 20 minut déle, nebo to zapíchnout ve tři odpoledne a jít za rodinou, za koníčky..Jasně, kdo by to udělal, když jde o peníze? No, když se vám podaří mít třeba dvacátého už vyděláno na všechny platby a jídlo a podobně, tak proč trochu neorazit? Rozhodně vám za to nikdo nevynadá, nepošle vám vytýkací dopis, nestrhne prémie...A když se vám "daří" a vyděláte víc než těch 15.000 (nebo kolik máte nyní v zaměstnání), tak si prostě žijete lépe. Můžete si koupit kvalitnější jídlo (tím bych začal, protože valná většina lidí šetří hlavně na jídle), takže jste zdravější, spokojenější. Můžete si koupit lepší ..všechno. Kosmetiku, oblečení, postel, auto, pračku, mobil, knihy, nádobí, květiny, krmení pro psa,.. Ať mi prostě nikdo netvrdí, že kečup je lepší než čerstvé rajče, že 3 roky staré boty jsou lepší než 3 týdny staré boty, že Noname kosmetika z DM je lepší než nějaká značková..Kdo s 15.000 příjmu si třeba zajde každý týden do divadla, do kina, na výstavu, do zoo? Kdo si s takovým příjmem koupí 1x nebo 2x za měsíc novou knihu? A tak bych mohl pokračovat hodně dlouho.

Netvrdím, že kdo dělá za kasou v marketu, je špatný, sám jsem to dělal, ale kvalita života, kterou ti lidé mají, je jinde. Sám mám spíše průměrný příjem a všechny věci, které mám a dělám jsou normální, ať se na ně koukáte z jakékoliv strany, ale to, co jsem zažil za kasou, to byl extrém. Extrémní dřina, extrémní hodiny pípání scaneru, extrémně nízký plat a pak stejně přišli Slovenky a Ukrajinky a bylo i po té jistotě. Z mojí vlastní firmy, byť jednočlenné, mě nikdo nikdy nevyhodí. Tečka.

A třeba se někdy podívám i na ty Maledivy ;-)

0 0
možnosti
Foto

sám jsem začal podnikat v podstatě z ekonomické nutnosti....dopadlo to, ale zcela chápu ty, co se jim do toho nechce....a nedovolil bych si nad nimi ohrnovat nos. Nicméně, ty knihy za přečtení stojí, proč ne.;-)

0 0
možnosti
Foto

Proč si myslíte, že  více peněz = lepší život? Proč si myslíte, že ti, kteří nemají hodně peněz se trápí? Proč bychom se měli neustále hnát dopředu?

Jsou lidé, kteří sedí "za pokladnou", a přesto žijí plným životem. Neberte jim to. Vy se ženete za lepším životem, je to Vaše volba, nechte ostatním tu jejich.-)

4 0
možnosti

Samozřejmě máte na jednu stranu pravdu. Jenže je tam hodně těch neoblíbených ...ale.

Pokusím se Vám vysvětlit, jak tuto problematiku vnímám já (a proč jsem stále "jen" zaměstnanec a nehodlám na tom nic měnit), názory níže tedy prosím berte jako mé soukromé.

Za pokladnou máte jistotu, že se domů k rodině dostanete v určitou hodinu a můžete s rodinou strávit nějaký čas. Možná chudý, možná jen v lese za barákem a ne na Maledivách, ale čas. Při práci "na volné noze" toto nemáte (pokud nejste druhá Rowlingová nebo druhý Disney, to dá rozum - což 99% z nás prostě není) - tam se musíte neustále pořádně ohánět, abyste rodinu a s ní spojené výdaje uživil (za předpokladu, že rodinu máte).

Za pokladnou nemusíte řešit morální otázky - ceny nastavuje vedoucí, vy za nic nemůžete. Při činnostech na volné noze je to neustále dilema co je ještě výdělek a co už okrádání (za předpokladu, že máte to, čemu se říká svědomí, což je v takových profesích taky už pomalu výjimka).

Za pokladnou na vás tolik nedopadá břemeno konkurence, jako na volné noze, kde se vždycky najde někdo dravější, mladší, lepší... A vy buď ještě přidáte, nebo taky můžete tvrdě dopadnout. Jasně, i u pokladny je toto riziko, ale není tak velké jako třeba v oblasti finančního poradenství nebo realit, že.

Za pokladnou můžete žít s pocitem, že si aspoň něco můžete na zaměstnavateli "vyřvat" - ať už jsou to přestávky, stravenky, dovolená nebo někdy možná i přidání. Na volné noze můžete řvát jak chcete, stejně je vám to platné jak mrtvému zimník, nakonec stejně musíte vše zařídit sám - zařídit si přestávku (jako by to občas šlo), pořídit si něco k snědku (letem světem na benzínce, vždyť nestíhám, ještě mě toho spousta čeká, musím vydělávat, tenhle měsíc mám teprve 8 smluv!), zařídit si volné dny pro "dovolenou" (a pak ji strávit s mobilem u ucha a ntb na klíně). Je to prostě pohodlnější, být za pokladnou. Spousta lidí raději volí pohodlí - svobodu svého volna i za cenu finanční nesvobody. Přeji pěkný den!

0 0
možnosti
Foto

Je vidět, že jste nikdy za pokladnou nepracovala:)) Čas??? Děláte dvanáct hodin děnně a neznáte příliš dopředu své směny. Zodpovědnost?? Rozhodně hmotná. Ceny jsou nastaveny automaticky, to máte pravdu - než vedoucí spíš IT, pokladna je počítač.Chod pokladen je daleko složitější, než si myslíte. "Morálních" otázek a zodpovědnosti může být až až. Pokladna nebyl dobrý příklad:)

Já bych to shrnula trochu jinak. Pro někoho lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše. Někdo se prostě raději nechá zaměstnat a má jistotu malého, ale pevného příjmu a jistotu, že za něj někdo zorganizuje platvu SZP. A to je pro něho víc, než nejisté luxusní auto a luxusní dovolená.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS